tisdag 24 februari 2009

Kokoskyckling med chili och jordnötssås


Ska villigt erkänna att jag inte kommit på detta recept själv, men tyckte om det så mycket att jag gärna vill dela med mig av det! Fick dessutom en trevlig kommentar på jobbet idag när jag hade det i matlådan. Receptet är ganska enkelt och rättframt och resultatet blir en krämig sås som påminner om den man får till Chicken Satay på t ex en thairestaurang fast med mer hetta som kommer smygande för varje tugga. Riset balanserar ut detta tillsammans med en god fräsch sallad och eftersmaken ger mersmak!

Ingredienser för 4 port.
4 st kycklingfiléer
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chilifrukt
1 msk rapsolja
salt
1 msk farinsocker (funkar även med vanligt socker)
2 msk soja
1 msk kycklingfond
1 tsk citronsaft
3 msk jordnötssmör
4 dl kokosmjölk lätt


Serveras med
4 port basmatiris
4 port blandad sallad


Tillagning
1. Skär kyckling i bitar. Hacka lök och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukt.

2. Fräs kyckling och lök i olja tills de fått färg. Tillsätt sedan vitlök och fräs ytterligare två minuter.
3. Tillsätt salt, sedan chili, socker, soja, kycklingfond, citronsaft, jordnötssmör och kokosmjölk. Låt koka 15 minuter på svag värme.
4. Servera med basmatiris och en sallad.

KÄLLA: Tasteline

Inga kommentarer: